3 kokböcker om fisk du bör kolla in

Om det är så att du vill lära dig laga mer fisk, så kan det vara idé att satsa på kokböcker med fokus på just fisk och skaldjur. Det finns ganska många, men tänkte ge tre tips nedan. Vill även passa på att tipsa om sydfisk.se, som är en bra fiskbutik på nätet.

Fisk & skaldjur av Tommy Myllymäki (2015)

Denna kokbok, den innehåller runt 80 olika recept med fisk och skaldjur som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla recepten är anpassade för att kunna laga hemma i ditt eget kök. De har även råvaror som är enkla att hitta i din vanliga matbutik.  Bland annat finns det rätter enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja.

Fisk : Den ultimata kokboken om fisk och skaldjur av Nils Molinder (2018)

Denna kokboken om fisk och skaldjur innehåller 150 recept på fisk- och skaldjursrätter. Det är allt från snabblagade vardagsfavoriter som carbonara på rökt lax och fish and chips så väl som det även är yxigare festmat som löjromspizza och hummer termidor.

Utöver den omfattande receptdelen presenteras våra bästa matfiskar och skaldjur med illustrationer och fakta.

Här finns också råd om rensning, hantering och förvaring av fisk samt hur du lär dig att tänka i säsong. Boken är skapad av Nils Molinder en av våra mest namnkunniga fiskare, fiskhandlare, krögare och kockar.

Mannerströms fisk av Leif Mannerström (2013)

I Mannerströms fisk berättar Leif om sin stora kärlek till fisk som råvara samt att han även delar med sig av en massa goda recept. Bland annat finns det recept med färska filéer, hela ugnsbakade fiskar, recept på gravning, rimning, recept med varm- och kallrökt fisk, inläggningar, lådor, gratänger och wok.

Det finns finns förrätter, huvudrätter, både husman och flott paradmat samt att det även finns sallader, soppor och smörgåspålägg.

13 Jul 2022