Behöver ditt företag en bättre likviditet?

Om du har ett företag så är det idag ett måste att du även har en bra likviditet. Det innebär att du har en bra betalningsförmåga kan man säga, för att förenkla det hela. Det visar helt enkelt på vad  ditt företag har för förmåga att betala räkningar samt andra utgifter som finns. Likviditet är skillnaden på pengar som kommer in pengar som går ut. Du måste som företagare kunna sköta dina betalningar. Ibland kan det dock vara svårt med likviditeten. Det går då att satsa på fakturabelåning som ett exempel. Du kan även göra andra saker för att förbättra din likviditet. 

Förbättra din likviditet

För att få en bättre likviditet snabbt så kan du dels satsa på fakturabelåning eller sälja dina fakturor till ett factoringbolag. Om du vill få en bra likviditet på lång sikt, börja då med att se över dina kostnader. Du kanske kan skala ner en del av dessa. 

För att du ska ha en bra likviditet, så är det bra att fakturera dina kunder så snart du kan. Betalningsvillkoren måste inte alltid vara 30 dagar, utan du kan ge dem 10 eller 14 dagar, men tänk på att det måste finnas med i avtalet.

Andra saker du kan göra för att förbättra likviditeten är att se till att göra en så kallad likvidtetsbudget. Sedan går det även att höja din kontokredit. Kolla även av om det går att leasa inventarier, istället för att köpa och äga. 

22 Apr 2020