Det gäller att sitta bekvämt

Livet som författare handlar till väldigt stor del om att sitta framför en dator och knappa på ett tangentbord. Då gäller det att man kan sitta bekvämt medan man jobbar. Att investera i en ergonomisk kontorsstol är något som verkligen är värt varenda krona eftersom det faktiskt är ens primära arbetsplats. Men vad ska man tänka på när man köper en stol?

Dessa fem saker är något jag tänker på när jag köper stol. Den sista punkten av de fem är viktigare än man tror eftersom det inte är skoj att bli för varm medan man jobbar. 

Sitta avskilt

Många författare har ett eget kontor hemma, i ett eget rum, för att kunna sitta ostörd medan man jobbar. Har man inte den möjligheten i sitt hem så gäller det att skapa en arbetsplats i ett annat rum, utan att man blir störd av ljud eller andra familjemedlemmar. Det finns bordsskärmar för skrivbord som man kan sätta upp som dämpar ljud. Väljer man då att sätta skrivbordet så att skärmen täcker rummet så får man också en ostörd plats där man kan jobba i lugn och ro. Det är otroligt viktigt att man kan välja själv när man vill ha ljud omkring sig eller inte och när skrivkrampen sätter in (för det gör den för alla författare ibland) så är det skönt att kunna sitta i sin egen lilla bubbla en stund. 

18 Feb 2019