Hur mycket påverkas du av ett välstädat trapphus?

Bor du i en fastighet med trapphus? Att kliva in i ett trapphus som inte är städat eller som är ovårdat, det påverkar dig en hel del negativt. Ofta kan det ge dig en sämre känsla för hela fastigheten. På sikt blir det en sämre trivsel överlag. Sedan kan smutsiga trapphus även ge upphov till allergier. Det kan vara bra att anlita företag som utför trappstädning. Eller så ser ni som bor där till att hjälpas åt med att göra trappstädning.

Tips på hur du gör trappstädning

Om ni inte anlitar ett företag som utför trappstädning så kan ni göra det själva. Ett par tips är dessa nedan.

Det är bra att se till så att ni städar era entrémattor grundligt. Det är ofta dessa som gör att det samlas en massa smuts, damm, leera med mera. Det fastnar en hel del i mattorna, resten av det följer med in i resten av trapphuset. Mattorna kan göras rent med vatten och anpassad rengöringsprodukt.

För att trapphuset verkligen ska bli rent så är det ett måste att alla trappor och alla golv görs rent. Kan vara smart att använda er av mikrofibermoppar och dukar för hela städningen.

Om det finns fönster i trapphuset är det viktigt att putsa dessa. Det gör mycket för trapphusets helhet. Torka även av runt om samt på alla fönsterbrädorna för att få bort samlingar av damm. 

Detta är ett par sätt ni kan se till att hålla ert trapphus rent med. 

19 Mar 2020