Nybörjartips sminkning

Har du nyss börjat sminka dig, men vet inte riktigt vad det är du gör eller hur det ska göras? Det kan vara bra att satsa på bra smink, klicka här för att hitta det. Se även till att köpa hem bassmink som kan vara bra att ha. Bland annat är det bra satsa på detta: foundation, concealer, puder, bronzer, rouge och highlighter, eyeliner eller kajal, ögonskugga, mascara och ett läppstift.

Bästa tipset för att lägga en bra grund för din sminkning, det är ha en bra ansiktsvårdsrutin. Tvätta dig, morgon och kväll. Återfukta även med en bra kräm! 

Börja sminka dig

När du har återfuktat huden, så är du redo att börja sminka dig. Man börjar med att lägga en primer och/eller en foundation. Därefter tar du din concealer för att dölja mörka ringar och annat. Du kan sedan gå vidare med att sminka ögon. Det med en snygg ögonskugga, eyeliner och mascara.

Ett sätt att lära dig mer om sminkning det är att kolla in olika tutorials på nätet. Det finns en massa bra videos som visar exakt hur du ska göra.

Satsa på osminkat ibland

Tänk på att ibland låta bli att sminka dig. Du täcker ju ofta in varje por med allt smink. Det kan vara bra att vara utan ibland så att din hud kan andas och återhämta sig lite. Så kör ett par dagar i veckan där du är helt osminkad.

 

17 Dec 2021