Soffor och dess historia

Något som man brukar tala om är att vi sover cirka en tredjedel av våra liv och därför är det så viktigt med rätt sorts säng. Men hur är det egentligen med den tid vi spenderar i våra sköna soffor? En soffa är som de flesta vet en lång tyg- eller skinnklädd sits med arm och ryggstöd som idag är en mycket vanlig syn i våra svenska hem. Men vad är soffans historia? Tekniskt sett så går det ända tillbaka till det gamla Egypten, där man har funnit att i Faraoners gravar varit inredda med sköna, soffliknande konstruktioner som bevarats i flera tusen år. Dessa extravaganser var reserverade för kungligheter och den sociala eliten i både det gamla Egypten och romarna som var samtida.

Soffan utvecklades

I västvärlden kom soffan att utvecklas till vad vi dag tänker på när vi hör ordet soffa men före 1500-talet utgjorde den bara en sittplats för två eller flera genom att vara i form av en hård bänk. När bostäder utvecklades kunde även soffan utvecklas. Våra hus var byggda för att skydda och vi kunde nu ha soffor gjorda i tyg. Soffans stoppning har dock varierat från tyskarnas tagelstoppning till engelsmännens mossa och torkat sjögräs.

Inredning idag

wegot.se hittar du idag moderna soffor och soffbord och mycket mer när det kommer till att inreda ditt hem. En soffa idag är skön att slå sig ner i på kvällen framför tv:n, eller för att umgås med familj och vänner. Wegot erbjuder en mängd olika modeller på sina soffor och du kan bland annat botanisera bland dessa:

Så välj ut en soffa, få den smidigt hemlevererad, och luta dig tillbaka i din sköna soffa. Tänk på vad du faktiskt slipper att sitta i!

5 Dec 2014