Tips när du ska satsa på rullgardiner

Har du planer på att köpa och sätta upp rullgardiner där hemma på alla dina fönster? Rullgardiner är ju ett bra alternativ till persienner. Det finns idag många varianter och modeller av rullgardiner att välja mellan. Det är bra att utgfrå från vilket rum den ska sitta i och vad syftet med den är. Om det är sovrummet du ska ha den, så är det ju ofta så att där vill man ha det totalt mörkt. Då kan det vara smart att satsa på mörkläggande rullgardiner. Sådana passar även bra i vardagsrummet, så att du kan se din tv. Det finns idag olika mörkläggande rullgardiner. Dels den med en mörkläggande väv. Det finns också så kallad screen-väv som är mer transparent och silar ljuset. 

Fler bra tips

Ett mycket bra tips då du ska köpa en rullgardin, se till att måttbeställa! Det för att de ska passa just dina fönster.

Ett annat bra tips är att fundera på hur du vill manövrera dem. Det är vanligast med de som man gör manuellt, alltså för hand. Men det finns även de med motor, alltså elektriska rullgardiner. Fundera på vad som passar dig.

Rullgardiner kan vara enfärgade men det finns även med olika mönster och färger på dem. 

En rullgardin drar man uppifrån och ner. Är det nerifrån och upp du vill kunna dra, så är det bättre satsa på plisségardiner.

Är det så att du vill ha en rullgardin på ett takfönster? Prata då med din fönsterleverantör, då de kan ha specialanpassde sådana. 

11 Apr 2022